Vår klinik

Vi har eget laboratorium och utför både röntgen- och ultraljudsundersökningar. Tack vare vår moderna utrustning kan du oftast få svar redan vid undersökningstillfället när det gäller röntgenundersökningar och rutinblodprover.

På mottagningen sker alla rutinmässiga besök. Vi har tre behandlingsrum här på djurkliniken. Ett separat rum för katter, ett separat rum för hundar samt ett rum för ultraljudsundersökningar.

I mottagningsrummen använder vi doftferomoner (Feliway och Adaptil) som har en lugnande inverkan på stressade hundar och katter. För oss är det viktigt att både du och ditt djur känner sig väl omhändertagna när ni besöker vår klinik.

På vår operationsavdelning utför vi planerade ingrepp som till exempel kastrationer och tumörkirurgi. Vi kan även åtgärda akuta tillstånd som till exempel sårskador, bitskador och andra mjukdels-kirurgiska ingrepp. Ditt djur kan stanna och vara ”dagpatient” hos oss och ligger lungt och tryggt i egen bur.

Många djur har problem med tandsten som i sin tur kan leda till tandköttsinflammation och tandlossning. Citykatten månar om våra patienters munhälsa och utför även profilaktisk tandvård. Med vår moderna tandunit har vi möjlighet att göra de flesta tandbehandlingar allt från vanlig putsning till dra ut skadade tänder eller mjölktänder. Med vår tandröntgen kan vi till exempel leta skadade rötter eller TR på katt.

Hos oss finns en digitalröntgen där vi utför olika typer av röntgenundersökningar. Vår moderna utrustning ger en snabb framkallning och du får ett diagnostiskt svar redan vid undersökningstillfället.

Vi utför också armbågs- och höftledsröntgen enligt SKKs regler. Vår digitala tandröntgen använder vi i samband med tandbehandlingar.

Ibland behöver vi ge lugnande medel till ditt djur i samband med röntgenundersökningen. Viktigt att tänka på är att du som är gravid eller under 18 år ej får vistas i röntgenrummet under själva undersökningen.

I vårt laboratorium analyserar vi bland annat rutinblodprover.

Då vi inte behöver skicka iväg blodproverna för analys innebär det att du får ett snabbt svar på proverna vi tagit. Du kan oftast få svar direkt vid provtillfället. Andra prover som till exempel bakterieodlingar skickas dock till externa laboratorier.

I vårt laboratorium analyserar vi även prover från exempelvis öron, knölar och urin. Ett prov från djurets öron kan bland annat ge svar på om djuret lider av svamp, bakterier eller parasiter. Denna information är viktig för valet av behandling av ditt djur.

Ultraljud är ett väldigt användbart diagnostiskt hjälpmedel när vi undersöker ditt djur. Med hjälp av ultraljud ser vi djurets inre organ och kan t.ex. påvisa dräktighet eller hitta urinstenar. Du får gärna närvara vid ultraljudsundersökningen.

Under själva undersökningen ligger ditt djur på en mjuk dyna och undersökningen är helt smärtfri. För att få den bästa bildupplösningen vid en undersökning behöver vi raka det området som ska undersökas på djuret.

Tänk på att det är bra om din hund inte är nyrastad vid undersökningen.

Det är vi som tar hand om din ögonsten

Här är teamet som tar emot och tar hand om din ögonsten. Tillsammans har vi lång erfarenhet inom avancerad djursjukvård. Vi strävar alltid efter att ni ska trivas och känna er som “hemma” hos oss.

Magdalena Eliasson
Leg. veterinär

Magdalena har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Hon är utbildad i Uppsala och tog sin veterinärexamen 1993. Specialistexamen togs år 2000. Hennes specialintresse är internmedicin och kattens sjukdomar. Hon har arbetat på djursjukhuset i Linköping efter examen och därefter 20 år på Anicura Djursjukhuset i Jönköping. 2014-2015 arbetade hon på Kattens Veterinär i Kävlinge, en renodlad kattklinik.

Anna Djupfors
Leg.Veterinär

Anna är utbildad veterinär i Tierärztliche Hochschule Hannover och tog examen 2004. Hon arbetade inom forskning vid German Cancer Research 2005-2007 och är disputerad (Dr med vet) 2007. Sedan 2004 har Anna arbetat på flera smådjursklinker i Linköping och i Jönköping. Hennes intressen är mjukdelskirurgi, ultraljud och hon är extra svag för små terrier.

Katarina Svensson
Leg. veterinär

Katarina tog sin veterinärexamen i Uppsala 1997. Hon har sedan arbetat på Anicura Djusjukhuset i Jönköping och Smådjurskliniken i Jönköping. Hon driver sedan många år sin egen klinik i Skillingaryd samt jobbar som konsult inom djurtandvård och kirurgi. Katarina utför även kiropraktik och akupunktur. Till oss kommer hon varannan vecka för att operera och extrahera tänder.

REBECKA JOHANSSON
Djurvårdare

Rebecka är utbildad djurvårdare på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara ”BYS”. Hon har jobbat på Anicura Djursjukhuset i Jönköping i två år. Hon började på Citykatten i augusti 2019. Hon är certifierad hygienombud på kliniken. Rebecka sköter det mesta, hon tar blodprover och blodtryck, utför tovklippningar och klipper klor. Sköter vårt laboratorium och vår sterilcentral. Svarar i telefon och säljer foder och vårdprodukter. Hon är helt enkelt spindeln i nätet.

Ulla Ljungberg
Sköterska

Ulla har under många år arbetat som sköterska och butiksansvarig på Anicura Djursjukhuset i Jönköping. Hon hjälper oss under vissa dagar i veckan sedan våren 2019. Ulla fixar det mesta på kliniken. Hon svarar i telefon, sköter våra bokningar och ser till att hålla butiken välfylld. Hon brinner för foderrådgivning och hjälper gärna till att hitta det rätta fodret för just din Pälskling.

Hilda Gustavsson
Receptionist

Hilda har vart med sedan start men då mest bakom kulisserna med bland annat ekonomi och bokföring samt som extra personal i receptionen. Nu jobbar hon heltid hos oss sedan september 2020. Det är oftast henne ni pratar med i telefon där hon hjälper till med rådgivning och bokar tider. Hon sköter om receptionen och välkomnar er när ni kommer för besök och hjälper er att hitta rätt i butiken. Hilda är helt enkelt en expert på mycket!